Mikaela Gunnarsson

mikaphela punkt blogg punk se
Du förgyller min dag. Du och alla maskiner gör mig döv.
Du är läskigt högljudd.
Och detta är sista gången jag låter dig bestämma vad jag ska blogga om.
Hej då!

Normalt?



- Hur mycket betyder Johan för dig?
- Alltså han betyder allt. Han betyder mer än nån annan gör för mig. Mer än min familj och allting.

Detta är inte normalt.

Och så var även denna helgen försvunnen

Helgerna går läskigt fort. Tur då att jag är ledig även imorgon! Skulle egentligen åka med Johanna till ullared, men efter mina föräldrarssnack med mig förra veckan om hur viktigt det är att tänka på sina betyg med mera så tog jag mitt förnuft till fånga och valde att stanna hemma imorgon. Och det är nog smart med tanke på hur mycket läxor jag har just nu. Bara under denna veckan ska jag läsa ut två böcker som jag knappt börjat på, svenska prov, engelska prov, skriva en insändare till svenskan (om vad jag vill, någon som har något förslag? Jag har lite idétorka) och räkna ifatt två veckors mattelektioner eftersom jag varit borta. Åh, denna veckan kommer inte alls bli jobbig, nej då. Det som stör mig mest är denna terminen har vi haft två matte prov och två svenska inlämningsuppgifter. Det är i princip allt, så varför måste vi få så mycket nu innan jul?

För övrigt så har största delen av helgen varit bra. Madison i fredes var kul, kanske pallar lägga upp bilder imorgon. Sen har jag jobbat långa pass både igår och idag. Segt, men uppskattas den tjugofemte.

Dags att återgå till vilka årtal Jonathan Swift levde. När jag kan det och en miljon saker till ska jag kolla Stockholm boogie. Såg trailern på Klaras blogg och laddade hem den, sen glömde jag att jag hade den så ska se den ikväll. Den verkar rätt kul!

Ännu en fredag

Filmrecension på engelskan.
Stan med Johanna.
Självfallet en runda på espressohouse.
Köpte världens sötaste hårband.

Måla naglarna.
Duscha.
Hämta Linnea på stationen.
Förfest.
Madison.
Sova hos Linnea.


Blääääää

Jag blir fan aldrig nöjd när jag har färgat håret.


You never listen, that’s just too bad

Jag kom inte så långt på min medielektion idag. Jag och Oskar gick och tog ut pengar sen fotograferade Andreas mig. That's about it. På tre timmar, lyckat! Sen träffade jag Micca på stan och hon är smått tokig den lilla kvinnan, men attan så kul! Hon hittade dessutom ett fint linne till mig inne på bik bok som jag ska ha på mig på fredag. Hm... fredag, vi kan inte bestämma oss för förfest. Alldeles för många olika viljor.
Min eftermiddag bestod mest av plugg, även om det blev pinsamt lite eftersom jag tog med mig fel bok hem. Så nu lär det ju gå bra på provet imorgon.

Idag fick jag se något mycket vidrigt mot min vilja. Äckliga människa, du borde skämmas!

En mycket fascinerande kvinna.


Grattis Johanna Coco-nuts


  

Stort grattis till min bästa vän Johanna som fyller år idag! Eftersom våra dagar i Malmö och Köpenhamn i somras är några av de bästa minnena jag har med dig så lägger jag upp några bilder från det.
I love you :)<3

Life is what you make it

Jag har kommit riktigt långt på mitt projekt faktiskt. Texten, check! Foto, check! Bara redigering och graf kvar! Skönt som tusan. Tokigt nog verkar jag vara den enda som tycker journalistik är kul, alla tycker det är skittråkigt. Som varje måndag ska jag gå in till stan med Linnea och dricka kaffe. Troligtvis på morfars, men denna gången följer även Paulina och Alicia med. När jag ändå skriver om dom så kan jag ju lika gärna passa på och säga att dom betyder jättemycket för mig. Det är verkligen svårt och tänka sig ett liv utan vänner. Utan dessa alldeles fantastiska vänner.

För övrigt så ska jag sluta sura över kylan, snön och mörkret. Det finns ingenting jag kan göra åt det, så istället för att sura och längta efter sommaren så ska jag bara vara glad för det. Jag ska ha på mig alla mina mysiga koftor, tända levande ljus och dricka glögg. Åh, nu blir jag nästan glad att det vankas advent! Se, som man kan ändra sig med rätt inställning.

Jaja, nu ska Andreas intervjua mig. Puss!

I'm so glad you're far away, is that a terrible thing to say?

Min dag började så fint med lite shopping. Köpte en träningsbh som jag måste ha nu när jag är så duktig och har börjat träna och allting! Sen åkte jag hem till Johanna där hon skulle firas med hela släkten. Dom bjöd på kaffe och en massa bullar. Efter det skulle vi tydligen äta tårta också, men då var jag redan mätt så det blev kaffe. Johannas lille kusin Max underhöll oss med sina miljoner frågor. Johanna blev glad för sin present som var en heldag i Göteborg med mig den 14 december. Shopping och jul på liseberg, jag ser redan mycket fram emot det! Förresten så kan man åka släde på liseberg med riktiga renar! Det låter skitmysigt. Hon fick också sing star-spelet med abba. Då blev jag avundsjuk.

Efter det tjatades jag med ner på julskyltningen. och jag säger bara en sak. Fy fan va tråkigt där är! Jag tog en glögg sen gick jag hem. Satan va kallt det har blivit förresten.

När jag kom hem skulle vi äta julmat med Easter och Per. Jag skröt om att jag hade 110 i IQ och utmanade både Emmy och Eric. Eric fick 110, precis som mig och Emmy fick 107. Herregud va vi mobbade henne. Stackars flicka.

Imorgon har vi ingen data så istället för att börja vid åtta börjar vi tio. Yes!

Sov gott

Girlsnight in

Igårkväll var superkul! Angelica, Sofia, Linnea, Johanna och Ellinore kom hit för att äta pastasallad. Alla var fruktansvärt mätta och Linnea lärde mig lite ackord. När klockan började bli mycket tyckte jag det var lika bra att dom sov över. Tyvärr var Angelica och Sofia tvugna att åka hem. Lite för sent så insåg jag att vi inte hade så många madrasser och kuddar. På något sätt fick vi ihop det dock. Ellinore och jag låg på golvet och Linnea och Johanna på en varsin soffa. Jag somnade vid sex-tiden tack vare att vi kom på oändligt många bra rim. Det började med djur i hatt, get i fez, duva i luva och sen fortsatte vi i flera timmar. När vi blev riktigt trötta lät rimmen snarare så här "jag åker buss till skolan". Självklart var det den mycket intelligenta Linnea som kom på den. Och på tal om intelligent, så kollade jag min IQ idag. 110!!!!! Det ni. Imorse råkade jag dessutom göra ett stort hål i köksgolvet. Men med hjälp av min höga IQ så kom jag på att jag kunde bara lägga en tidning över så skulle ingen se det. Det funkade... tills pappa plockade upp tidningen. Damn.

Denna kvällen är lika med allmänt lam.


A wise girl


Nej, se det snöar!

... och om ni undrar var all denna snö kommer ifrån så kan jag ta och meddela att det är min förtjänst. Jag har nämligen spelat nej, se det snöar på min gitarr konstant i två dagar.

Brist på sysselsättning är lätt hänt när man går hemma och är sjuk. Det råkar också vara den enda låten jag kan förutom smoke on the water och kycklingpolka.


never goes out of style

Min dag började med ett sms från min kära vän Joel. Kvart i sju på morgonen. Självklart kunde jag inte somna om. Uppskattat! Sen missar Johanna bussen, vilket sög eftersom jag hade planerat en frukost med henne i medieteket. Så jag skippade frukosten för... ingenting. Morgonen blev inte bättre när jag håller på att halka ungefär femtusenmiljoner gånger på väg till bussen. Men den fortsatte desto bättre när vi kollade klart på 10 things I hate about you på engelskan. Åh. Majoriteten av alla flickor i klassrummet dog lite varje gång vackra, vackra Heath Ledger log. Tog en illaluktande buss hem vid elva. Jag hatar bussar som luktar äckligt.

Sen var jag nere på torget, som jag så fint kallar det och köpte lite grejer. Bland annat en body lotion. Ingen fin dock. Nivea, parfymfri never goes out of style.

I natt sover mamma och pappa på hotell så jag har bjudit hit mina tjejkompisar. Jag tror att det blir mucho divertido. Självklart ska Johanna coco nuts sova här efteråt också.

... och på tal om ingenting, så tycker jag inte alls om snön. Jag förstår inte varför alla blir så till sig?

Bored

Varenda morgon när jag vaknar så tänker jag "åh, va skönt om jag fick stanna hemma idag och bara sova." Men när jag väl gör det så är det inte roligt så värst länge. Nu har jag sovit, ätit frukost och tittat på one tree hill. Och nu är jag riktigt jävla uttråkad. Men nu har jag laddat hem några gossip girl avsnitt och innan dom är klara ska jag gå in på gallerix hemsida och kolla lite tavlor som jag ska önska mig i julklapp. Herregud. Idag är det 1 månad och 4 dagar till julafton. Förstår ni hur snabbt det kommer gå? Äh. Time for coffee.

Hopefully they come back




And the songs get louder each one better than before

Idag är jag hemma och sjuk. Men Sofia är också hemma så vi chattar. Thank god for msn under långtråkiga dagar. Jag håller just nu på att ladda hem alla gossip girl och one tree hill avsnitt, så dagen kommer bli sysselsatt.

Linnea skickade sms och frågade om jag vill sola vid ett. Åh, vad gärna jag vill det. Jag vill vara sådär brun och fin som på sommaren! För övrigt så är vintern överskattad och sommaren efterlängtad.

Heath Ledger

Media. Åh, dessa medialektioner. Varje gång blir det ett onödigt inlägg. Jag har nästan gjort klart min intervju och den blev inte alls så dålig som jag trodde. På engelskan kollade vi på "10 things I hate about you" med Heath Ledger. Han är så fin! Jag kan inte förstå att han är död. Han hade kunnat göra så många fler bra filmer. Jag har inte sett Brokeback Mountain än. Det måste jag göra! På tal om bögfilmer så har jag inte sett Patrik 1,5 än heller. Det ska jag också göra.

Halv fyra ska jag och Linnea gå in till stan och dricka kaffe... som vanligt. Efter det ska jag hem till Easter och sova där.




Not tonight


It's okay to cry during sad movies

Jag kommer ihåg att jag vaknade vid fyra i natt och gick ner på nedervåningen. Men sen är det liksom stopp. Jag kommer verkligen inte ihåg vad jag gjorde. Det är läskigt. Haha, any way. Johanna var här ikväll och höll mig sällskap. Vi skulle laga mat och ha oss, men var varken påhittiga eller hungriga så det fick bli lite pasta, som Johanna dessutom sa var äcklig! Sen kom vi på att vi ville kolla film, men inte hade vi varit smarta nog att hyra någon så vi fick ta någon jag hade hemma. Synd bara att jag endast har gamla tråkiga filmer. Förutom Helens små underverk, mean girls och lejonkungen som aldrig blir dåliga. Så vi kollade på Helens små underverk med en massa täcken och kuddar.

Johanna är bra.

Wherever you go, that is where you will be

Jag har haft en mycket trevlig kväll, och det har jag mina kära vänner Sofia, Linnea och Angelica att tacka. Började med att dom mötte mig på tågstationen i Båstad och sen gick vi och åt på Capri. Mycket mysigt med brasa och allting! Sen kom Angelica på att vi borde bowla och alla ville jättegärna... Utom jag så klart. Inte helt oväntat så förlorade jag. Jag är bra på mycket, men bowling är fan inte nått utav det.

Nu känns det som att jag kommer somna på tangenterna när som helst så jag får nog stänga datorn. Sov gott!

How does it feel to be different from me?



Daisy Lowe

Idag var jag och Linnea en sväng på Osbeck för att träffa Angelica. Efter det gick vi ner på "stan" och drack kaffe. Nu ska jag ta tåget till Båstad för att käka med Linnea, Angelica och Sofia.

It all comes down to who's by your side

Idag hade jag sovmorgon till klockan tolv. Åh, ja. Jag känner er avundsjuka. Endast tre lektioner också. Teatern på eftermiddagen var lika bra som alltid. Jag tycker så fruktansvärt mycket om både lektionerna och läraren Thomas. Han är så himla inspirerande, speciellt idag. I alla fall så tog jag, Johanna, Linnea och Alicia bussen hem. Den var full som vanligt så vi fick stå. När en gubbe skulle gå av i lilla tjärby så säger han "det var väl jävlar i det va munnarna går på er. Om ni pratar lika bra på lektionerna så måste ni ha väldigt bra betyg. Man får ju skavsår i öronen av er." Då lovade jag mig själv att jag aldrig ska bli en sån sur gammal tant. Om ungdomar pratar högt på bussen och skrattar så ska jag vara glad för deras skull att dom har ett så roligt liv. Jag ska också tänka tillbaka på allt kul jag har haft som ung. Inte skälla på dom. Skandal.

Efter skolan tränade jag body step men fick jävligt mycket håll, för smart som jag är käkade jag innan. När jag kom hem duschade jag och pratade med Sofia i telefon, vilket var mycket trevligt. Vi ska nog också träffas imorgon med Linnea. Men först på dagen ska jag fika med Angelica och på lördag är jag ensam hemma så Johanna kommer hit.
Jag är så glad att jag har mina tjejkompisar, <3 vad skulle jag gjort utan dom?

Do you see how much I need you right now?



And all the roads we have to walk are winding
And all the lights that lead us there are blinding
There are many things that I would
Like to say to you
But I don't know how

Because maybe
You're gonna be the one that saves me
And after all
You're my wonderwall


You know I’d give you all of me

Min dag har varit rätt bra. På mediekunskapen håller vi just nu på med filmkunskap så vi kollade på "Thelma and Louise" med världens snyggaste Brad Pitt. Rätt okej film enligt mig. Smått sjuk kanske, men jag gillade slutet. Det var precis lagom dramatiskt och oväntat. Sen gick jag, Alicia och Paulina och köpte naturgodis sen satt vi i bibliotekets sköna fåtöljer precis som varje tisdag. Efter det var det matte och bussen hem.

Jag har precis målat mina naglar som är imponerande långa med tanke på mitt smått besatta bitande som pågått allt för länge. Det går inte att beskriva hur stolt jag är över att ha slutat. Nu ska jag få Sofia till att lägga av också! Ojoj, nu måste jag skynda mig för jag ska på dans.

 

Äntligen har det slutat regna.

Speak up

Idag fick jag fruktansvärt många pikar för min dialekt. Vilket är knas med tanke på att jag pratar vad jag skulle vilja kalla normalt.

Caroline messade med en kille som hon beskrev som bonde, eller i alla fall bondig.
C: Lina, nu skrev han något sånt konstigt igen. Förstår du det här?
L: (läser) Nej, tyvärr.
C: Nähe okej. Konstigt.
L: (funderar lite) Caroline? Ville du att jag skulle läsa för att du antog att jag skulle förstå hur bönder skriver?
C: Ja, vaddå? Ni pratar ju som bönder i Laholm.

Där gick gränsen.


Det bästa tricket djävulen någonsin gjorde var att övertyga världen att han inte fanns

Om en halvtimme ä min första journalistik-lektion över. Jag tycker det är kul! Även om alla andra verkar tycka att det suger. Yeah, yeah. Jag ska träffa Linnea på stan för att dricka kaffe och handla fina saker när vi slutat.

Eller oj då. Vi får visst sluta nu. Haha, va onödigt inlägg. Fast, vilka inlägg är inte det?

Emotionally unstable

Jag tycker inte om söndagar. Lördagar är mycket bättre. Då vet man att skolan inte väntar dagen efter. I detta fall gör den tyvärr det. Turligt nog så går veckorna fruktasvärt snabbt. Snart är det helg igen och snart är det jullov. Jag längtar.

Igårkväll åkte jag hem till Lundgrens hus och kollade på Step brothers med Johanna, Hampus och Ante. Mycket sjuk och mycket kul. Min söndag har bestått av idol-repris. Johan gjorde poison så fruktansvärt bra! Sen har jag också suttit rätt mycket frmaför datorn. Den är nämligen fylld med pinsamt mycket skräp. Så idag har jag varit duktig och raderat 1157 bilder och låtar, och jag är inte klar än! Om en timme ska jag cykla bort till simhallen och träna body step och sen var denna söndag över.

Jej!

Lars är ute.
Jej!
Äntligen.
Den diviga fjanten hade inget där att göra.
I hate him.
Måste se reprisen imorgon!

He said he just wants to be friends


That's me inside your head



Jag och mamma har precis ätit fruktansvärt mycket mat. Bland annat sallad med sån fransk kryddblandning. Har ni smakat det? Jävligt gott. Drack kaffe med Ellinore innan. Hon är snäll. Sen har jag kollat one tree hill, and that's about it.

Förresten så tränade jag body step igår. Har förvånansvärt lite träningsverk. Det ni!

Om en halvtimme ska jag nog hem till Joel och kolla film. Jag får välja. Hehe, undra om han har sett sex and the city?

Detta måste vara en av de tuffaste väskorna jag har sett



Katy Perry på EMA.

But that was when I ruled the world

Min dag började kasst, men har nu på slutet blivit riktigt bra! En massa jävla lektioner har jag haft. Först gympa där vi fick prova gymmet, men det var verkligen ingenting för min svaga kropp. Haha. Sen var det matte, svenska och teater. Teatern var lika kul som alltid! Om inte ovanligt kul?

Efter skolan tränade jag body step med Linnea med flera. Mycket roligt, men fy fan va jobbigt! Men jag ska nog fortsätta, annars kommer dom väl bli besvikna.

Nu ska jag kolla några avsnitt grey's innan jag somnar. By the way, ingen skola för min del imorgon. Yeeeeeees.

Bdb-texter

Flickan: Vi kanske ska flytta till USA.
Pojken: Vi?
Flickan: Jag och min familj.
Pojken:..men
Flickan: Eftersom vi inte kommer träffas mer så är det bättre om vi bara är kompisar?!
Pojken. Så du älskar mig inte längre ?
Flickan: Jo det är klart men inte som förut...
Pojken snyftar till och går i väg.
Flickan ramlar ihop i en pöl på marken och förstår vad hon gjort.
Flickan springer tungt hem med tårfyllda ögon.
Flickan ringer Pojken när hon kommer hem
2 signaler hörs innan någon svarar.
Pojken: mmmmm*snyft*
Flickan: Vill inte lämna dig såhär
Flickan hör en duns .
Hon blir iskall och rädd
Flickan har inget val, hon springer hem till Pojken och springer upp till hans rum.
Där ligger han på golvet , blodig och inristat med en blodig kniv i handen:
Älskar dig.
Flickan börjar gråta och förstår snabbt vad hon måste göra.
Hon ristar in i sin hand med den kniven Pojken använde:
Jag älskar dig med.
Hon lägger sin hand i hans och sticker kniven i hjärtat.

Lägg in detta på din bilddagbok om du älskar någon
som du skulle ta livet för !

Någon mer än jag som börjar tröttna på alla dessa bdb-texter? De blir fan bara sjukare och sjukare. Att folk orkar lägga upp dem.


Lay all your love on me



Oh, I love it!

Aldrig för tidigt

Jag har redan börjat på min önskelista till jul:



en röd kobratelefon



en blå kronancykel

Musik vidjo

Jag och mamma rensade ut en låda med gamla vhs-filmer. mitt hjärta smälte lite när jag hittade mitt gamla band.
Barnens musik byrå.
Musik vidjo.
På detta band finns bland annat musikvideon till "girl next door" med Lucy street. Åh, vad jag, Ellinore och Johanna har dansat mycket till den.
Those were the days eller vad man säger.

Graf beatles trött



Graf-lektion.
Affisch med the beatles.
Trött.
Jag saknar höstlovet.

Halloween-helg

Fredag 31 oktober:
Mammas födelsedag, vilket innebar ett lätt firande med lunch i Tylösand och lite presenter. Rätt spontant bestämde jag mig för att åka till Madison på kvällen. Vilket visade sig vara ett bra beslut. Först åkte jag och Angelica till Linneas nya lya i Båstad där Sofia och Linnea väntade. Sen gick vi till tågstationen där vi hade följe med några andra till en förfest. Tanken var ju att gå till Madison efter ett par timmar. Men pumps och korta klänningar fick oss att tänka om. Istället åkte alla flickorna taxi och efter ett stopp på statoil för tuggummiköp gick vi in på madison.

Lördag 1 november:
Efter några timmar på jobbet körde Easter hem mig och vi åt lax med mamma och pappa. Några timamr senare kom Angelica, Linnea, Sofia och Johanna hem till mig för att göra oss i ordning. Mitt rum fylldes på några sekunder utav smink, glitter, kläder och plattänger. Men framför allt glitter. Glitter på golvet, i sängen, på kläderna, på händerna och ja... i princip överallt där det inte skulle vara. Vid halv åtta tiden kördes vi hem till Alicia och kvällen blev rätt trevlig. Ja. Det är väl ett passande adjektiv? Den var trevlig.

Söndag 2 november:
Jag vaknade i Alicias soffa vid nio. Dock väldigt ofrivilligt. Men jag hade ju lovat henne och hjälpa till med städningen så det fanns inte mycket att göra. Runt halv elva var alla rätt hungriga så jag och Paulina fick gå och köpa frukost medan Linnea, Alicia, Amanda och Hampus stannade kvar. Frukosten blev vidrigt nog pommes och cola. När idol-reprisen gick igång tittade vi självklart på den. Kevin och Alice är grymma och Lars är överskattad.

Klockan är tio över åtta och med tanke på helgens brist på sömn så hade jag tänkt somna till ett Grey's Anatomy avsnitt nu.

RSS 2.0